Pretraga

Zaštita osobnih podataka

GUMA M d.o.o. (u daljnjem tekstu CIJENAGUMA), ulažemo mnogo napora kako bismo kupcima pružili što bolju uslugu internet kupovine svaki dan, a na prvom mjestu nam je sigurnost. Pažljivo postupanje sa Vašim osobnim podatcima kao dio kupovine preko internet stranice nam je od iznimne važnosti. Želimo da imate povjerenja da su vaši podaci sigurni i osigurani kod nas i da imate uvid u način na koji mi te podatke koristimo i što sve poduzimamo da bismo ih što bolje zaštitili.

IZJAVA O POVJERLJIVOSTI PODATAKA

Ova izjava o povjerljivosti je sastavni dio Uvjeta poslovanja CIJENEGUMA. Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su korištenjem stranice www.cijenaguma.ba  prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka CIJENEGUMA.

CIJENEGUMA kao pružatelj usluga Internetske stranice www.cijenaguma.ba  pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih kupaca.

GUMA M d.o.o. je voditelj obrade osobnih podataka. Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može se obratiti voditelju obrade na e-mail adresu [email protected]

Upućuju se korisnici da pažljivo pročitaju ovu Izjavu o povjerljivosti podataka i da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke CIJENAGUMA prikuplja i kako ih koristi Pristupanjem ili uporabom internetske stranice www.cijenaguma.ba, korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa Izjavom o povjerljivosti podataka i načinima korištenja njihovih podataka.

Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o povjerljivosti, upućujemo korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.cijenaguma.ba

Ovu izjavu o povjerljivosti, CIJENAGUMA može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti na www.cijenaguma.ba internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici.

Svaki korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti.

PRIKUPLJANJE I OBRADA

CIJENAGUMA prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti korisnika koji pristupa na CIJENAGUMA Internet stranicu i proveo proces obrade web narudžbe. Svrha i legitimni interes prikupljanja i obrade osobnih podataka je realizacija web narudžbe tj. sklapanje ugovora o prodaji na daljinu te se bez osobnih podataka isti ne može izvršiti. U svrhu obrade web narudžbe, trebat ćete nam proslijediti: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail adresa.

Podaci se prikupljaju i prikazuju u našem internom sustavu kojemu pristup imaju samo ovlašteni djelatnici. Obrada narudžbe sastoji se od daljnjeg naručivanja proizvoda od dobavljača i izrade potrebne dokumentacije. Osobni podaci kupca unose se u program i na račun te se prosljeđuju skladištaru koji robu otprema prema dostavnoj službi skupa sa računom koji se nalazi u kuverti sa imenom, prezimenom, adresom I kontakt brojem kupca.

Pružatelj usluga distribucije robe koji je s CIJENAGUMA u trajnom ugovornom odnosu, također može od korisnika zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu odnosno zatražiti suglasnost za skeniranje osobne iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe od strane korisnika a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket te prilaganja tog dokumenta evidenciji kupaca kataloške prodaje.

Slijedeće podatke CIJENAGUMA može koristiti za slanje obavijesti o statusu narudžbe: Vaša e-mail adresa, telefonski broj, ime i prezime, broj narudžbe, proizvodi u narudžbi i iznos narudžbe.

Nakon obavljanja narudžbe prihvaćate da možemo koristiti vaš kontakt email za slanje upita o kvaliteti usluge i proizvoda kojeg ste naručili a čiji je cilj unapređenje kvalitete naše usluge te proizvoda koje nudimo, te se to smatra post prodajnim procesom u sklopu ukupne realizacije prodaje a ne marketinškom aktivnošću. Ako Vas kontaktiramo u svrhu ispunjavanja upitnika o našoj usluzi ili recenziji proizvoda, možemo spremiti slijedeće podatke: osobne podatke o Vama (ime, prezime, e-mail adresa, kontakt broj, podaci o narudžbi ako je napravljena), Vaše komentare na naše usluge ili proizvode te dodatne ocjene i podatke koje ste ostavili u anketi.

CIJENAGUMA neće dijeliti osobne podatke korisnika ili kupca s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. Smatra se da je klikom na pošalji narudžbu i primitkom elektroničke potvrde narudžbe putem e-maila (e-pošte) ili sms-a (SMS poruka) kupac pristao na prihvat Općih uvjeta poslovanja odnosno ove Izjave o povjerljivosti podrazumijeva da je korisnik ili kupac dao privolu za prikupljanje, obradu i podjelu osobnih podataka korisnika / kupca u svrhu realizacije procesa kupovine.

Uz kupnju postoji i mogućnost jednostavne prijave za primanje CIJENAGUMA newsletter-a* (*novosti, promocije i sl.) označavanjem opcije "Prijavi me na newsletter!", te se to smatra danom privolom. Kod promotivnih ponuda možemo koristiti podatke o iskorištenoj ponudi te ih povezati s vašom narudžbom.

PROSLIJEĐIVANJE PODATAKA

CIJENAGUMA može podijeliti osobne podatke korisnika ili kupca s:

  • Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte
  • Pružateljima usluga servisa ili ovlaštenog montažnog partnera koje je odabrao kupac za dostavu naručenih proizvoda u svrhu realizacije usluge montaže proizvoda od strane servisa..
  • Kao preduvjet kupnje proizvoda i usluga na Internet stranici, CIJENAGUMA traži privolu korisnika da dozvoljava aktivaciju procesa u kojem će njegovi osobni podaci (adresa, broj kartice) prilikom plaćanja kreditnim ili debitnim karticama biti pohranjeni kod Monri pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. CIJENAGUMA ni u jednom trenutku ne raspolaže tim podacima. Podaci pohranjeni kod Monri INFO brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.

Sa svim navedenim poslovnim partnerima u ovom s prethodnim situacijama poduzeće ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji i aneks ugovora o zaštiti osobnih podataka

IZMJENA I BRISANJE

Korisnik ili kupac može promijeniti ili tražiti da se brišu iz evidencije bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na [email protected] . U toj e-mail poruci korisnik ili kupac treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti/izbrisati. U svakom trenutku kupac može poslati upit kako se postupa s njegovim osobnim podacima te ćemo mu odgovoriti u roku mjesec dana. Za prvi upit nema naknade, a za sve daljnje upite CIJENAGUMA može iskoristiti svoje pravo naplate naknade za davanja informacija.

SIGURNOSNE MJERE

Zaštitu podataka CIJENAGUMA uzima ozbiljno i poduzete su dostupne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako CIJENAGUMA provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.cijenaguma.ba te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Maloljetnici mlađi od 16. godina ne smiju koristiti CIJENAGUMA Internetsku stranicu. CIJENAGUMA ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 16. godina te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16. godina.

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

  • Kolačići su datoteke koje se instaliraju na računalu, telefonu, tabletu ili bilo kojem drugom uređaju kupca koji je dizajniran za bilježenje aktivnosti tijekom sesija pregledavanja na aktualnoj web stranici. Upotreba kolačića omogućuje poslužitelju, na kojem je smještena web stranica, prepoznavanje preglednika koji Kupac upotrebljava te jamči registriranom korisniku, primjerice, pristup područjima i uslugama, a da se ne mora registrirati kod svakog posjeta i spremati svoje preferencije vezane za jezik, zemlju itd., tijekom budućih posjeta. Kolačići se koriste i za mjerenje posjećenosti i parametara prometa, nadzor napretka i broj unosa.

Tko se koristi informacijama pohranjenim u kolačićima?

  • Informacije pohranjene u kolačićima web stranice upotrebljava poduzeće GUMA M d.o.o., koje je upisano registar poslovnih subjekata Općinskog suda u Mostaru.

Poštanska adresa: Bišće polje bb, 88100 Mostar (Bosna i Hercegovina)

Email: [email protected]

Onemogućivanje uporabe kolačića i brisanje pohranjenih kolačića

  • Kupac u svakom trenutku može konfigurirati svoj preglednik, onemogućavanjem upotrebe kolačića i brisanjem svih prethodno instaliranih kolačića na svom uređaju. Brisanjem i/ili onemogućavanjem upotrebe kolačića kupac preuzima rizik nemogućnosti pristupa određenim značajkama web stranice ili uživanja u manje zadovoljavajućem iskustvu pregledavanja. Iz tog razloga, preporučujemo njihovo omogućivanje.